Русенски истории
Проф. Венелин Ганев

Денят на Конституцията и юриста е ден за гордост и преклонение пред нашите предци, които, с приемането на Търновската конституция на 16 април 1879 г.,  поставят началото и въвеждат конституционализма и правото като основополагащи принципи в устройството на  младата българска държава. Учредителното събрание изработва първата българска конституция в духа на възрожденските идеали, съчетани с най-модерните възгледи за държавността в Европа, за да осигури и защити своите граждани във всички сфери на обществения живот.  От тогава до днес българските юристи отстояват тези достижения, а ние като русенци можем да изпитваме огромна гордост, че част от големите имена - пазители на правото е роденият в Русе проф. Венелин Ганев. Повече за живота на известния общественик можете да прочетете тук

 

Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Държавен архив – Русе ще представят любопитни факти и истории, свързани с културата и изкуството на Русе през годините. Те ще допълнят визията на града като град на традиции и новаторство. Ще дадат повече информация за мащаба на културния живот на русенци, постоянството им в търсене и откриване на нови предизвикателства и утвърждаването им като носители на свободния дух. Ще разкажат повече за посещенията на крале, царе и височайши особи в Русе от края на 19 век и след това, отбелязването на празниците в града ни, за реализираните оригинални творчески идеи. Историите за събития и личности ще бъдат допълнени от богат снимков материал.

 

Стоянка Мутафова

 

Освобождението на Русе

 

120 години от първата кинопрожекция в България

 

Добри Немиров

 

Бални страсти от преди две столетия

 

Русенската тарла

 

6-ти май – Разкази за случки и събития от миналия век

 

"В началото бе словото"

 

Димитър Вятовски

 

Здравко Кисьов 

 

Еньовден, билкари и аптекари, преплетени с магическата сила на старите документи

 

Река Дунав

 

Васил Левски - 180 години безсмъртие

 

Спомен за ваканцията

 

Стоян Михайловски

 

65 години от създаването на Държавен архив – Русе

 

Как русенци са творили добро в миналото

 

Леон Даниел

 

Пробуждането като състояние на духа 

 

Сирни Заговезни

 

Всички лица на жената

 

Спасяването на българските евреи

Представяне на книгата "Предприемачът"
27.04.2018

27 април, 19:30 часа, РБ "Любен Каравелов"

 

Официално представяне на "Предприемачът" в Русе

 

Русе приема официалното представяне на първия практически наръчник за предприемачество в България, който показва бизнеса от страната, за която никой не обича да говори.

 

„Тази книга съдържа уроците и наблюденията ми в преследване на най-високи резултати в бизнес развитието, тръгвайки от нулата.
...Това е разказ за момче, което идва в София, останало без нищо, с амбицията да вземе всичко. Тук няма да четеш за красиви истории, а напротив, ще ти представя грозната страна на предприемачеството в България. В тази книга ще ти покажа, че всяко действие или бездействие води до последствия, за които рано или късно плащаш. Дано ти бъде полезна!"

Пламен П. Попов
17 декември 2017 г.

 

Идвам в тоя град, за да ти разкажа лично, през какво трябва да си готов да преминеш, за да бъдеш успешен предприемач в България. Това е ръководство на стартиращия предприемач, на мечтателя, ела и го вземи! То е за теб.

 

Пламен е социален предприемач, който е приел мисията да бъде полезен на българското общество и икономика не само по слоган, а и чрез действия. Има над 15 годишен опит в бизнеса в България. Подписва първият си милионен договор още на 25 години. Преминава през редица провали, докато не създава бизнеса си за неформално образование, в който обучава хиляди в тънкостите на предприемачеството. Косъздател е на „Универститет за личностно развитие и предприемачество“ – първата целогодишна онлайн и офлайн програма за личностно развитие и предприемачество в България. От 2017 г. създава и развива националната информационно-образователна кампания „Аз събуждам България“ /www.sabudi.bg/, с която работи с редица министерства. 
Той специализира стартирането на собствен бизнес с минимален или нулев бюджет. Неговата цел е да помогне на всички над 7 милиона българи да станат предприемачи. А предприемач е човек, който предприема действия, за да подобрява живота си и условията на живот в средата, в която живее.

 

Посетителите ще имат възможност за:
- Кратък разговор с автора и възможност за книга с автограф и лично послание към теб
- Очакват ви още, живо четене на глава от книгата по избор от Ина Симеонова и „Книгата, която чета“
- Специален уъркшоп за личностно развитие и предприемачество с моя колега, международния обучител Ясар Маркос.

 

***Всеки посетител, който закупи „Предприемачът“ ще получи и специален подарък от нас – всички 12 онлайн обучения от „Университет за личностно развитие и предприемачество“/2017


Вижте повече за „Университета“: http://yassarmarkos.com/ulrp
Капацитетът на залата е ограничен, запазете своето място ОЩЕ СЕГА!

 

Вход свободен след регистрация. Регистрирайте се тук.

 

За повече информация:


e-mail: popov@sabudi.bg
Тел: +359 89 44 888 05

 

 

Партньори и дарители

Основни партньори

                                                                                          

 

 

Дарители

                                                                                                                                                                                              

 

 

Съмишленици